Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., από τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επισείει, με ερώτηση του προς την Κομισιόν ο Κροάτης ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Tomislav SOKOL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των τουρκικών συνόρων, πολλοί υπήκοοι τρίτων χωρών έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και σχεδόν 25.000 μετανάστες έχουν ήδη σταματήσει στα παράνομα σημεία διέλευσης.

Εκτός από την μεταναστευτική απειλή, αντιμετωπίζουμε επίσης το θέμα του κορωνοϊού (COVID-19) και την εύκολη μετάδοση του από άνθρωπο σε άνθρωπο, αναφέρει ο ευρωβουλευτής, τονίζοντας ότι, χωρίς αυστηρό έλεγχο, η μετανάστευση θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφές στους πολίτες της Ε.Ε. και όχληση στην οικονομία, την κοινωνία και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επαρκής θεραπεία ή εμβόλια.

Αναρωτιέται δε αν η Κομισιόν έχει ήδη λάβει μέτρα για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ε.Ε. (COVID-19) από πρόσφυγες και μετανάστες και αν προτίθεται  να κατασκευάσει εγκαταστάσεις καραντίνας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμένοντας δε ο Κροάτης ευρωβουλευτής, ρωτά την Κομισιόν ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, για να αποτρέψει τα μολυσμένα από τον κορωνοϊό άτομα από τη διέλευση των συνόρων της Ε.Ε. καθώς και ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει, για την καταπολέμηση του κορωνοϊού (COVID-19) σε μετανάστες και πρόσφυγες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης