Ευρωκοινοβούλιο: Παραίτηση του Τζιάνι Πιτέλα από επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 16:13
Ευρωκοινοβούλιο: Παραίτηση του Τζιάνι Πιτέλα από επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών
Παραιτήθηκε ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, μετά την εκλογή του στην ιταλική Γερουσία.

Ο 59χρονος πολιτικός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει δράση στην ιταλική πολιτική σκηνή, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών.

Με την παραίτησή του ανοίγει η κούρσα της διαδοχής, με πιθανούς υποψηφίους μεταξύ άλλων τον Γερμανό ευρωβουλευτή Ούντο Μπούλμαν και τη Βελγίδα Kathleen Van Bremp. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η ερχόμενη Δευτέρα, ενώ η εκλογή του διαδόχου του Πιτέλα θα γίνει στις 20 Μαρτίου.

Οι Σοσιαλδημοκράτες αποτελούν τη δεύτερη πολιτική δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο με 189 ευρωβουλευτές, πίσω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (219), από τις τάξεις του οποίου προέρχεται και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, τον οποίο είχε υποδείξει προεκλογικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως υποψήφιο πρωθυπουργό της Ιταλίας. Τα σχέδιά του, όμως, ναυάγησαν μετά το στραπάτσο της Forza Italia στις εκλογές της Κυριακής.Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 16:14