Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνταν σήμερα κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών, καθώς πολλές χώρες επέκτειναν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 4,6% στις 10:06 ώρα Ελλάδας, με τα χρηματιστήρια σε Γερμανία, Ισπανία και Βρετανία να ηγούνται των απωλειών. Ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 σημείωσε πτώση 4,79% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 4,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανελέητη εξάπλωση του COVID-19 έχει οδηγήσει ολόκληρες χώρες σε αυτοαπομόνωση και την οικονομική δραστηριότητα σε παύση, προκαλώντας το μεγαλύτερο ξεπούλημα στις παγκόσμιες αγορές από το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008.

Καθώς πληθαίνουν τα στοιχεία για τη ζημιά σε επιχειρήσεις από την παράλυση των εφοδιαστικών αλυσίδων και της καταναλωτικής δαπάνης, αναλυτές υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση.

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus σημείωσε πτώση 12,7%, αφού ανακοίνωσε ότι, μεταξύ άλλων, ανακαλεί τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2020 και το προτεινόμενο μέρισμα για το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης