Ευρωπαΐκή Επιτροπή: Παρουσία Τσίπρα η επόμενη τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 11:04
Ευρωπαΐκή Επιτροπή: Παρουσία Τσίπρα η επόμενη τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων
Από το κανάλι της Βουλής θα μεταδοθεί στις 15 Μαΐου η επόμενη τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσία αυτή τη φορά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φέρχοφστατ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος, η Σκα Κέλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων και ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα αναπτύξουν τις θέσεις τους στην κεντρική τηλεμαχία, που διοργανώνεται από την EBU και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24, Μόνικα Ματζόνι.

Η συζήτηση θα χωριστεί σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του λίγα λεπτά, προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν ή να σχολιάσει τις απαντήσεις των αντιπάλων του.

Η κύρια γλώσσα των συμμετεχόντων θα είναι τα αγγλικά, αλλά θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι πολίτες απ’ όλη τη Ευρώπη θα μπορούν να σχολιάζουν τη συζήτηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον κωδικό #tellEUROPE.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 11:10