Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα εγκλημάτων μίσους!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 13:15
Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα εγκλημάτων μίσους!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο- Νίκος Ρούσσης

Με την «ευκαιρία» της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα των εγκλημάτων μίσους, η Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Liliane Maury Pasquier, χαρακτήρισε την ρητορική μίσους  ως «γάγγραινα που κατατρώγει εσωτερικώς τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Σαν σήμερα, πριν από οκτώ χρόνια, είπε η Πρόεδρος, 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια τρομακτική επίθεση μίσους στην Utøya και στο Όσλο.

«Έκτοτε, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων μίσους στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη, που έγιναν στόχος  είτε λόγω της εθνικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, είτε λόγω θρησκείας είτε λόγω του ότι ήταν πρόσφυγες ή είχαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό».

Επικαλούμενη το πρόσφατο Ψήφισμα της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η Πρόεδρος υπογράμμισε ότι, οι πολιτικοί έχουν τόσο πολιτική υποχρέωση όσο και ηθική ευθύνη για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, η οποία είναι συχνά η αιτία των εγκλημάτων μίσους.

«Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε με τη σιωπή μας να καθιερωθεί ένα κλίμα ατιμωρησίας για εγκλήματα μίσους, γιατί όχι μόνο βλάπτουν τα θύματά τους αλλά υπονομεύουν μία από τις αξίες που βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης: σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ατόμου» κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 13:17