Έχασε τη δικαστική διαμάχη με την κόρη της η Λιλιάν Μπετανκούρ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 17:19
Έχασε τη δικαστική διαμάχη με την κόρη της η Λιλιάν Μπετανκούρ
Η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, η 88χρονη κληρονόμος του ιδρυτή της L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, κρίθηκε αδύναμη να διαχειριστεί την τεράστια περιουσία της, καθώς πάσχει από άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Έτσι, η κ. Μπετανκούρ τίθεται υπό την κηδεμονία του εγγονού της Ζαν- Βικτόρ Μεγιέρ, ενώ η περιουσία της υπό την κηδεμονία της κόρης της Φρανσουάζ Μπετανκούρ- Μεγιέρ και των δύο γιων της Φρανσουάζ.

Τα τελευταία χρόνια η 88χρονη είναι σε συνεχή διαμάχη με την κόρη της, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αφαιρεθεί από τη μητέρα της, Λιλιάν, κάθε εξουσία όσον αφορά την αμύθητη περιουσία της. Αφορμή της οικογενειακής διαμάχης είχε σταθεί η πριν από τέσσερα χρόνια καταγγελία της Φρανσουάζ προς τον φωτογράφο Φρανσούα-Μαρί Μπανιέ πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση της υγείας της μητέρας της, για να του μεταβιβάσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της.

Στη συνέχεια, ένα πολιτικό σκάνδαλο ήρθε να πλήξει την αίγλη του ονόματος Μπετανκούρ, καθώς φάκελοι με μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν παραλήπτη το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Το χειρότερο από όλα είναι να εξαρτάσαι από την Φρανσουάζ», δήλωσε στα Μ.Μ.Ε. η κληρονόμος, η οποία πριν από την απόφαση είχε απειλήσει πως θα εγκαταλείψει τη Γαλλία, αν το δικαστήριο δικαιώσει την κόρη της.

Τελικά, οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν πως θα κάνει έφεση κατά της απόφασης. «Εκλαμβάνω αυτή την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς αδικίας για τη Λιλιάν Μπετανκούρ», δήλωσε στα γαλλικά ΜΜΕ ο Πασκάλ Βιλέλμ, ένας εκ των συνηγόρων της και πρόσθεσε πως «αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από εκείνη (σ.σ. την 88χρονη κληρονόμο)».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 17:50