«Έχασε» τη Βενετία στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο Ρέντσι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, 12:25
«Έχασε» τη Βενετία στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο Ρέντσι
Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι  «έχασε» την πόλη της Βενετίας στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν σε περίπου 78 δήμους στην Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η νίκη-έκπληξη του υποψηφίου της Κεντροδεξιάς, του επιχειρηματία Λουίτζι Μπρουνιάρο, έθεσε τέρμα στην ηγεμονία 30 και πλέον ετών της Αριστεράς στη Βενετία.

Ο υποψήφιος της Αριστεράς, αν και είχε έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο, δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του, καθώς το ποσοστό αποχής ξεπέρασε το 50%, τόσο στη Βενετία όσο και στις άλλες πόλεις όπου διεξήχθη δεύτερος γύρος.

Η Βενετία διοικείτο εδώ και έναν χρόνο από ειδικό επίτροπο που ορίστηκε μετά την παραίτηση του προηγούμενου δημάρχου (του PD), στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς σχετικά με τα έργα κατασκευής ενός τεράστιου φράγματος προκειμένου να προστατευθεί η πόλη από τις πλημμύρες.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανέκτησε, αντίθετα, τη Μάντοβα, ιστορικό προπύργιο της Αριστεράς, την οποία είχε κερδίσει η Κεντροδεξιά στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν το 2010.

Οι Ιταλοί είχαν ψηφίσει στις αρχές Ιουνίου για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και για ορισμένες περιφέρειες. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μία προειδοποίηση για τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος έχει αποδυναμωθεί από τις διαιρέσεις στο κόμμα του και από την άνοδο της ψήφου διαμαρτυρίας, από το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο έως τη Λέγκα του Βορρά, το κόμμα που τάσσεται κατά του ευρώ και των μεταναστών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, 12:32