Είναι πλούσιοι, ισχυροί και… αγανακτισμένοι με τους μέχρι στιγμής προεδρικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ο λόγος για μία ομάδα νεοϋορκέζων – κυρίως – δωρητών και ακτιβιστών ιδεολογικά προσκείμενων στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, που έχουν εκφράσει την επιθυμία να δουν τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, να θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το επιτύχουν.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «New York Times», στη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι τηλεφωνικές γραμμές μεταξύ του Μανχάταν και του Τρέντον έχουν πάρει «φωτιά». Ο λόγος; Η αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των παραδοσιακών υποστηρικτών των Ρεπουμπλικανών για τους υποψηφίους που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής για το χρίσμα και η ελπίδα τους να δουν τον Κρίστι να θέτει υποψηφιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ μέχρι στιγμής ο Κρίστι δείχνει να αντιστέκεται στις πιέσεις, οι αδύναμες επιδόσεις του φαβορί για το χρίσμα Ρικ Πέρι στα debate και οι θέσεις του σε ζητήματα όπως η κοινωνική ασφάλιση ίσως υποχρεώσουν τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι να «θυσιαστεί» για το κόμμα του. «Ο Κρίστι κατανοεί τι σημαίνει να είσαι Ρεπουμπλικανός στις βορειοανατολικές Πολιτείες» σχολίασε η Λιν Κρογκ, σύμβουλος επικοινωνίας των Ρεπουμπλικανών στη Νέα Υόρκη. Και προσέθεσε: «Είναι πρακτικός. Δεν είναι απλά για τον εντυπωσιασμό».

Οι ελπίδες για μία πιθανή υποψηφιότητα του Κρίστι αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες όταν μία μέχρι πρότινος άγνωστη οργάνωση, η «Επιτροπή για το Μέλλον των Παιδιών Μας» παρουσίασε τηλεοπτική διαφήμιση κόστους 1,5 εκατ. δολαρίων, η οποία εξυμνεί τα επιτεύγματα του Κρίστι. «Εκτός ελέγχου δαπάνες. Χρέος ρεκόρ. Κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Η Ουάσιγκτον κινείται προς τα πίσω. Αλλά ο Κρις Κρίστι, με διακομματική υποστήριξη, πηγαίνει το Νιου Τζέρσι σε διαφορετική κατεύθυνση» αναφέρεται στη διαφήμιση.

Ποιοι είναι όμως οι υποστηρικτές του Κρίστι; Μεταξύ άλλων, ο Κένεθ Λανγκόν, ιδρυτής του Home Depot, ο μεγιστάνας και ρεπουμπλικανός ακτιβιστής Πολ Σίνγκερ και ο βιομήχανος, πλουσιότερος Νεοϋορκέζος και ευεργέτης του Tea Party, Ντέιβιντ Κοχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης