Η Ευρώπη έχει μία στρατηγική ανάπτυξης και μία στρατηγική δημοσιονομικής προσαρμογής και θα ήταν κακή ιδέα αν μετέβαλε κάποια από τις δύο, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνόδου Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες.

Από το ίδιο βήμα που πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν απευθύνει έκκληση στην Ε.Ε. για μια αναπτυξιακή στρατηγική, ο Barroso δήλωσε: «Η ανάπτυξη είναι το κλειδί. Η ανάπτυξη είναι η απάντηση. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στους πολίτες μας ότι έχουμε στρατηγική για την ανάπτυξη: την Ευρώπη 2020.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι αρνητικό για την εμπιστοσύνη της αγοράς «να αλλάζουμε στρατηγικές όλη την ώρα» και προειδοποίησε πως τυχόν χαλάρωση των προσπαθειών των ευρωπαϊκών κρατών να μειώσουν τα ελλείμματά τους θα ήταν επιζήμια. «Θα ήταν δραματικό λάθος η Ευρώπη να τηρήσει πιο ελαστική στάση απέναντι στη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο Barroso.

Ξεχωριστά ανέφερε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει τις δημοσιονομικές και οικονομικές της προτάσεις για κάθε μία χώρα ξεχωριστά στις 30 Μαΐου.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης