Πολύ καλές χαρακτηρίζει τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα, με αιχμή του δόρατος τη γειτνίαση και τις ομοιότητες τους ως μεσογειακές χώρες, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Όλμερτ. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι τις σχέσεις αυτές έχει φέρει πιο κοντά και η αυξανόμενη απόσταση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Ο Εχούντ Όλμερτ, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2006 ως το 2009, χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ενώ αναδεικνύει τις στενές σχέσεις που έχει το Ισραήλ με την Κύπρο, επισημαίνοντας πως αυτές ενισχύουν την τριμερή συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώνει, δε, πως δεν ανησυχεί από τις απειλές της Άγκυρας σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ο φίλος μου Ερντογάν ανέκαθεν διαχειριζόταν τις υποθέσεις με επιθετικό τρόπο, κάτι που δεν είναι πάντα αποδεκτό ή συνιστάται. Η Τουρκία μιλάει πολύ, αλλά δεν πραγματοποιεί πάντα τις απειλές της. Επομένως, δεν νομίζω ότι πρέπει να τις πάρουμε πάρα πολύ σοβαρά. Μιλάνε, απειλούν, αλλά στο τέλος γνωρίζουν τους περιορισμούς τους» λέει σχετικά ο κ. Όλμερτ.

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, διαβεβαιώνοντας πως το Ισραήλ θα είναι αρωγός. Σημαντική ψηφίδα στο μωσαϊκό των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων θεωρεί την οικονομική συνεργασία, λέγοντας ότι η Ελλάδα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών επιτυχημένων επενδύσεων από το Ισραήλ. Παράλληλα συστήνει στις ισραηλινές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, με έμφαση στην τομέα της υψηλής τεχνολογίας, ως πεδίο περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Επιπλέον, εκμυστηρεύεται τους προσωπικούς του δεσμούς με τη χώρα μας, κάνοντας γνωστό πως κάθε έτος απολαμβάνει τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης