Φάιμαν: Εάν οι δεξιοί εθνικιστές αποκτούσαν την πλειοψηφία θα κατέστρεφαν την Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 20:54
Φάιμαν: Εάν οι δεξιοί εθνικιστές αποκτούσαν την πλειοψηφία θα κατέστρεφαν την Ε.Ε.
«Εάν οι δεξιοί εθνικιστές αποκτούσαν την πλειοψηφία, θα κατέστρεφαν την Ευρωπαϊκή Ενωση, Για αυτό και χρειαζόμαστε κοινές λύσεις. Το πού οδηγεί το μίσος, το έδειξε ο προηγούμενος αιώνας» προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Έστεραιχ. 

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να συγχέεται με το προσφυγικό ζήτημα «γιατί ακριβώς από αυτή την τρομοκρατία προσπαθούν να διαφύγουν οι πρόσφυγες - και όταν δηλώνουμε ότι θέλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων, πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η καταπολέμηση των τρομοκρατών, όπως του Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, εντός της Ε.Ε. απαιτείται μία πιο ενισχυμένη συνεργασία, τόσο σε επίπεδο αστυνομίας, όσο και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών, ενώ πρέπει να αποκαλυφθεί και να διακοπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Ο ίδιος παραδέχεται πως η Ε.Ε. δεν ήταν προετοιμασμένη για προσφυγικές ροές τέτοιου είδους, και για το λόγο αυτό δεν επαρκούσαν τα υπάρχοντα εργαλεία. «Πρόκειται για την πρόκληση της γενιάς μας και πρέπει αρχικά να τεθούν νέα θεμέλια, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία επαρκής προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., ούτε ένα πραγματικά λειτουργικό σύστημα επαναπροώθησης για τους ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα παροχής ασύλου» σημείωσε.

Αυτά, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος, θα πρέπει να δημιουργηθούν από κοινού, όπως επίσης μία δίκαιη κατανομή. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμιστεί σε εκείνες τις χώρες που τώρα δεν επιδεικνύουν αλληλεγγύη, ότι είναι χώρες που εισπράττουν πόρους από την Ε.Ε., που λαμβάνουν επιδοτήσεις σε άλλους τομείς και ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 20:54