Γερμανοί πολιτικοί κι άλλα δημόσια πρόσωπα έχουν πέσει θύματα επίθεσης χάκερ, γράφει η γερμανική εφημερίδα «FAZ».

Οι χάκερ έχουν δημοσιεύσει μαζικά δεδομένα και έγγραφα από πολλούς Γερμανούς πολιτικούς κι άλλα δημόσια πρόσωπα στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ποιοι είναι πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, δημοσιοποιήθηκαν από τους χάκερ στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών. Επίσης, δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων.

Σύμφωνα με το RBB, δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε από μια πρώτη έρευνα.

Οι συνδέσεις με τα έγγραφα πιθανότατα διαδόθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο Twitter με τη μορφή ενός είδους ημερολογίου έλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος μοιράζεται δεδομένα από την 1η Δεκεμβρίου, περιγράφεται με όρους όπως «Security Researching» και «Satire & Irony» και έχει τώρα περισσότερους από 17.000 ακολούθους.

Το τελευταίο tweet του λογαριασμού έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και περιέχει έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα μη προσβάσιμο blog, γράφοντας: «Jürgen Resch (εθνικός διαχειριστής για περιβαλλοντικές ενισχύσεις)».

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει ενημερωθεί για την επίθεση των χάκερ και για τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν, γράφει η «FAZ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης