«Φαίνεται» ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε κακούργημα αφού ανελαβε την εξουσία, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Εποπτεία και τις Μεταρρυθμίσεις, ο Δημοκρατικός πολιτικός Ελάιτζα Κάμινγκς, απέφυγε πάντως να τοποθετηθεί ερωτηθείς αν πιστεύει πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρέπει να καθαιρεθεί.

«Φαίνεται ότι διέπραξε», είπε ο Κάμινγκς όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, έπειτα από τη μακρά δημόσια ακρόαση του πρώην προσωπικού δικηγόρου του προέδρου, του Μάικλ Κόεν, εάν πιστεύει πως ο Τραμπ διέπραξε έγκλημα ενόσω ασκεί την προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«(Όμως) αυτό δεν θα το πω εγώ. Αυτό βασίζεται σε όσα έχουν ήδη αποδειχθεί», πρόσθεσε ο Κάμινγκς, αναφερόμενος στο γεγονός πως ο Κόεν αποκάλυψε πως παραβίασε τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών κατ’ εντολή του Τραμπ όταν ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι.

Ο Κάμινγκς απέφυγε να κρίνει εάν ο Τραμπ διέπραξε αδίκημα τέτοιας βαρύτητας που να δικαιολογεί την παύση του από το αξίωμα.

«Πρέπει να μελετήσω τις απομαγνητοφωνήσεις και να δω τι έχουμε. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι σκοπεύω να προχωρήσω πολύ προσεκτικά», είπε.
Πηγές: ΑΠΕ, Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης