Ο Φερνάντο Χαντάντ, ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων για την προεδρία της Βραζιλίας, προειδοποίησε σήμερα ότι αν ο ακροδεξιός αντίπαλός του, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, κερδίσει τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής –όπως εκτιμάται ευρέως– σκληροπυρηνικοί στρατιωτικοί θα απειλήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη δημοκρατία της χώρας.

Την Κυριακή ο Μπολσονάρου επανέλαβε την απειλή ότι «θα σβήσει από τον πολιτικό χάρτη» το Κόμμα των Εργαζομένων. Ο γιος του, Εντουάρντο, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο δηλώνει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να διαλυθεί δια της βίας αν στερήσει από τον πατέρα του την εκλογική νίκη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν ο Μπολσονάρου έχει το θάρρος να απειλεί τη δημοκρατία πριν από τις εκλογές, τι νομίζετε ότι θα κάνει αν κερδίσει;» διερωτήθηκε ο Χαντάντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σάο Πάολο. «Είτε θα βάλουμε στην άκρη αυτή την απολυταρχική παράδοση που είχε ανέκαθεν η Βραζιλία, είτε θα κινδυνεύσουμε, ακόμη και σωματικά, αν δεν προειδοποιήσουμε τη χώρα ότι η αντιπολίτευση, οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι απειλούνται πριν καν κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε.

Ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός και βετεράνος γερουσιαστής, είναι γνωστός για τις φιλοχουντικές δηλώσεις του και τα ομοφοβικά σχόλια που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Ο γιος του είναι επίσης μέλος του Κογκρέσου και επανεξελέγη στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό της χώρας.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου MDA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι ο Μπολσονάρου προηγείται με ποσοστό 57% έναντι 43% για τον Χαντάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης