Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε την ομορφιά σε ένα ψυχρό μέρος,αλλά για κάποιους δημιουργικούς ανθρώπους είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση να παίζουν μουσική σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός και με όργανα που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από πάγο. Παρακάτω βλέπουμε μερικούς καλλιτέχνες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Geilo , Νορβιγία .

Ο «Terje Isungset» είναι ένας μουσικός συνθέτης ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους μαέστρους πάγου στον κόσμο. Έλαμψε στο ετήσιο φεστιβάλ μουσικής πάγου στα βουνά του Geilo,στη Νορβηγία.  Για τρεις μέρες και νύχτες,οι ερμηνευτές έπαιξαν άρπα, τύμπανα, και πολλά άλλα μουσικά όργανα φτιαγμένα από πάγο..

Luleå, Σουηδία .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ιδρυτής (και καλλιτέχνης πάγου) ο “Tim Linhart” έχει δημιουργήσει βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, μπάντζο, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, ξυλόφωνο. Η αίθουσα συναυλιών είναι ένα “igloo” το οποίο αποτελείται από δύο τρούλους με καθίσματα , για το κοινό και τη σκηνή κάτω στη μέση. Όλα τα όργανα είναι φωτισμένα έτσι ώστε να «ζεσταίνουν» τον χώρο .

Ένα σύντομο κλιπ με την ομάδα «Whiteroom».

Λίμνη Βαϊκάλη, στη Σιβηρία .

Είναι μία πιο απλή σύνθεση από την ομάδα «Ethnobeat». Παίζουν στην βαθύτερη και παλαιότερη παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη με ευχαρίστηση και απόλαυση στην ψυχή. Δεν έχουν όργανα όμως συνθέτουν με τον ήχο των κρυστάλλων.Τα φύλλα του πάγου στην κορυφή δημιουργούν μία σειρά από ήχους μοναδικούς.

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης