Φεύγοντας να πάρεις ό,τι θες!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 13:15
Φεύγοντας να πάρεις ό,τι θες!
Όλα τα προσωπικά του αντικείμενα καθώς επίσης ένα ξίφος από το Καζακστάν, ένα πολύτιμο κινεζικό βάζο και τρεις φωτογραφίες πήρε χθες από την έδρα της προεδρίας της κυβέρνησης, το Παλάτσο Κίτζι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «La Repubblica».

Το ξίφος τού το είχε προσφέρει ο πρόεδρος του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ενώ το κινεζικό βάζο της δυναστείας των Μινγκ είναι το δώρο μιας κινεζικής αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεχόμενος το βάζο, ο Μπερλουσκόνι είχε αρχικά αστειευτεί προσποιούμενος ότι του έπεφτε από τα χέρια, ενώ στη συνέχεια είχε πει χαμογελώντας στους έκπληκτους συνομιλητές του: «Είναι ωραία αυτά τα λουλουδάκια, αλλά την επόμενη φορά φέρτε ένα με σκηνές από το Κάμα Σούτρα», αγνοώντας, προφανώς, ότι η ινδική ερωτική τέχνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Κίνα.

Οι τρεις φωτογραφίες που πήρε μαζί του ο Μπερλουσκόνι τον εμφανίζουν μαζί με τους δύο τελευταίους πάπες, τον Ιωάννη Παύλο τον 2ο και τον Βενέδικτο 16ο, και με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Τζορτζ Ουόκερ Μπους, τον μοναδικό που θεωρούσε πραγματικό φίλο του. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν άρεσε ποτέ το Παλάτσο Κίτζι και ότι προτιμούσε το Παλάτσο Γκρατσιόλι, την ιδιωτική του κατοικία στη Ρώμη, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την έδρα της κυβέρνησης.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 13:44