Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασε σήμερα στους νέους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ιταλίας, Λουκά Παπαδήμο και Μάριο Μόντι, την ενθάρρυνσή του ενόψει της «δύσκολης αλλά απαραίτητης» εφαρμογής των δεσμεύσεων της Αθήνας και της Ρώμης για εξυγίανση των οικονομικών τους, σε επιστολές του προς τους δύο ηγέτες.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, σε αυτές τις δύο επιστολές, απευθύνει τα «θερμά συγχαρητήρια» του και «τις ευχές του για πλήρη επιτυχία» στους κ.κ. Παπαδήμο και Mόντι, που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Φιγιόν γράφει ότι «η πλήρης εφαρμογή, υπό την εξουσία σας, της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και τα μέτρα που προκύπτουν από αυτήν, είναι ένα δύσκολο αλλά σημαντικό έργο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, να καθησυχάσει τους επενδυτές και να ξαναβρεί έτσι το δρόμο της ανάπτυξης».

Στον Ιταλό πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης γράφει ότι «την εποχή που οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να απαντούν σε χωρίς προηγούμενο εντάσεις που βαρύνουν τα δημόσια οικονομικά τους και τη ζώνη του ευρώ, η υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στις 26 Οκτωβρίου είναι ένα δύσκολο αλλά απαραίτητο έργο. Να είστε σίγουρος για την πλήρη εμπιστοσύνη μου στην αποφασιστικότητά σας να εφαρμόσετε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στην ικανότητα της Ιταλίας να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες και να διαδραματίσει πλήρως το ρόλο της στην πρώτη γραμμή που της αξίζει σε μια Ευρώπη ισχυρή, ανταγωνιστική και αλληλέγγυα», προσθέτει ο Φιγιόν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Γαλλία παραμένει αποφασισμένη να «συνεχίσει να ενισχύει σε όλους τους τομείς τους πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που υπάρχουν» με την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης