Φυλάκιση σε δύο Ρώσους για τις ντομάτες που πέταξαν στον βασιλιά της Ολλανδίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013, 20:55
Φυλάκιση σε δύο Ρώσους για τις ντομάτες που πέταξαν στον βασιλιά της Ολλανδίας
Δύο οπαδοί της αντιπολίτευσης στη Ρωσία καταδικάστηκαν τη Δευτέρα σε φυλάκιση 10 και 15 ημερών ο καθένας, για την κίνησή τους να πετάξουν ντομάτες εναντίον του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο Αλέξανδρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του Ρώσου αντιφρονούντα, Αλεξάντρ Ντολμάτοφ στη «χώρα της τουλίπας».

Ο Ντενίς Κουντριάτσεφ, 23 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών και η Βικτόρια Κουζνετσόβα, 18 ετών, σε φυλάκιση 10 ημερών από το δικαστήριο Πρεσνίσνκι της Μόσχας.

Οι δύο νέοι είναι μέλη του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Η άλλη Ρωσία» το οποίο διαδέχτηκε το εθνικιστικό-μπολσεβικικό κόμμα του συγγραφέα Έντουαρντ Λιμόνοφ όταν τέθηκε εκτός νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντολμάτοφ έθεσε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Χάγη απέρριψε το αίτημα να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Ο αυτόχειρας είχε φύγει από τη Ρωσία, καθώς κατηγορήθηκε, μαζί με άλλους ακτιβιστές, για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Μαΐου 2012 στη Μόσχα, σε μια διαδήλωση την παραμονή της ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013, 21:00