Δύο οπαδοί της αντιπολίτευσης στη Ρωσία καταδικάστηκαν τη Δευτέρα σε φυλάκιση 10 και 15 ημερών ο καθένας, για την κίνησή τους να πετάξουν ντομάτες εναντίον του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο Αλέξανδρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του Ρώσου αντιφρονούντα, Αλεξάντρ Ντολμάτοφ στη «χώρα της τουλίπας».

Ο Ντενίς Κουντριάτσεφ, 23 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών και η Βικτόρια Κουζνετσόβα, 18 ετών, σε φυλάκιση 10 ημερών από το δικαστήριο Πρεσνίσνκι της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο νέοι είναι μέλη του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Η άλλη Ρωσία» το οποίο διαδέχτηκε το εθνικιστικό-μπολσεβικικό κόμμα του συγγραφέα Έντουαρντ Λιμόνοφ όταν τέθηκε εκτός νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντολμάτοφ έθεσε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Χάγη απέρριψε το αίτημα να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Ο αυτόχειρας είχε φύγει από τη Ρωσία, καθώς κατηγορήθηκε, μαζί με άλλους ακτιβιστές, για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Μαΐου 2012 στη Μόσχα, σε μια διαδήλωση την παραμονή της ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης