Με οργή και αμηχανία αντέδρασαν οι πολιτικοί και οι επικεφαλής των συνδικάτων των εργαζομένων στη Φινλανδία στην είδηση ότι θα χαθούν 1.100 θέσεις εργασίας στη χώρα, καθώς η Microsoft σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Nokia, την οποία εξαγόρασε φέτος, αναφέρουν οι Financial Times.

O Φιλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε ότι έμαθε τις λεπτομέρειες του σχεδίου μείωσης προσωπικού της Microsoft το πρωί της Πέμπτης, όταν του τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Στέφεν Έλοπ. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 18.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, ενώ η πλειοψηφία των περικοπών θα αφορά τη μονάδα κινητών τηλεφώνων και υπηρεσιών της Nokia, την οποία αγόρασε έναντι του ποσού των 5,4 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στουμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θεωρεί τις απολύσεις «πολύ, πολύ δύσκολες από την ανθρώπινη πλευρά».

Υπολογίζεται ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των εργαζομένων της Nokia στη Φινλανδία «ατενίζουν» την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών τους με την προοπτική ότι δεν θα επανέλθουν στην εργασία τους. Η Microsoft απασχολεί 4.700 εργαζόμενους της πρώην Nokia στη μητροπολιτική περιοχή του Ελσίνκι, στο Σάλο, το Τάμπερε και το Ούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης