Η είδηση του θανάτου του Φίλιπ Σέιμορ Χόφμαν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κινηματογραφικούς – και όχι μόνο κύκλους.

Ο Χόφμαν σε ηλικία 46 ετών βρέθηκε χθες νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός από έναν σεναριογράφο στο μπάνιο του. Η αιτία θανάτου του ηθοποιού δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με το Variety, πέρσι ο Χόφμαν είχε περάσει από δεκαήμερο πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Ο ίδιος ο Χόφμαν είχε παραδεχτεί ότι νεότερος ήταν εθισμένος στην ηρωίνη ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ήταν καθαρός για παραπάνω από 20 χρόνια..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης στις 23 Ιουλίου του 1967, ο Χόφμαν άρχισε να ασχολείται με το θέατρο από την εποχή που ήταν ακόμη μαθητής στο γυμνάσιο. Αργότερα σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο “Τisch School of the Arts” και αποφοίτησε το 1989. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του έγινε στην ταινία «Triple Bogey on a Par Five Hole» το 1991 και η ταινία που ανέδειξε το ταλέντο του ήταν το «Άρωμα γυναίκας» του Μάρτιν Μπρεστ την αμέσως επόμενη χρονιά.

Εντυπωσιακά εξελίξιμος ως ηθοποίος, έκανε τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία 15 χρόνια αναλαμβάνοντας πολύ σημαντικούς ρόλους. Σημαντικότερος όλων θεωρείται αυτός του Τρούμαν Καπότε για τον οποίο σάρωσε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ, στις Χρυσές Σφαίρες, στα BAFTA και στα Independent Spirti Awards.


Ας θυμηθούμε σε στιγμιότυπα τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σοκ στο Χόλιγουντ


Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης