Φιλιππίνες: Δικαστικός με 2,4 εκατ. δολάρια σε «κρυφές» καταθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Μαΐου 2012, 07:52
Φιλιππίνες: Δικαστικός με 2,4 εκατ. δολάρια σε «κρυφές» καταθέσεις
Aνώτατος δικαστικός στις Φιλιππίνες παραδέχτηκε ότι είχε τοποθετήσει 2,4 εκατ. δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποσά που δεν είχε δηλώσει ποτέ στην Εφορία, υπογραμμίζοντας όμως πως μια τέτοια παρατυπία δεν πρέπει να οδηγήσει στην παραπομπή του. Δικαιολογούμενος για το γεγονός ότι δεν είχε δηλώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτούς, ο Renato Korona, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου, επικαλέστηκε τον ισχύοντα νόμο περί συναλλάγματος στις Φιλιππίνες, ο οποίος εγγυάται απόλυτη εχεμύθεια στους αποταμιευτές.

«Βασίστηκα στο νόμο με καλή πίστη», σημείωσε στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του.

Ο ανώτατος δικαστικός, που αποχώρησε από τη διαδικασία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λέγοντας ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία στη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής του, δεν είχε δηλώσει επίσης διάφορα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών ακινήτων. Παράλληλα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παροχή νομικής «ασυλίας» στην πρώην πρόεδρο της χώρας, Gloria Arroyo, από έρευνες και διώξεις για μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς.

Η επιτροπή της Γερουσίας αναμένεται να εξετάσει τις τελικές αγορεύσεις και να εκδώσει την τελική της απόφασή μέσα στην εβδομάδα. Εφόσον κριθεί ένοχος, ο Renato Korona αναμένεται να απομακρυνθεί από τη θέση του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:
Αρνείται τα περί νοθείας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 05:15

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Μαΐου 2012, 08:10