«Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε είναι κατά συρροή δολοφόνος και πρέπει να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την εξουσία», δήλωσε την Τρίτη η γερουσιαστής Λέιλα ντε Λίμα, μία από τις βασικές αντιπάλους του και η οποία απειλείται με σύλληψη εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής της στη διακίνηση ναρκωτικών.

Η γερουσιαστής θύμισε την επανάσταση «της εξουσίας του λαού», από την οποία ανατράπηκε ο δικτάτορας Φερντινάντο Μάρκος το 1986, για να επιτεθεί σφοδρά εναντίον του Ντουτέρτε και του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι ο πρόεδρός μας είναι ένας δολοφόνος και μάλιστα ένας ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος», τόνισε η ίδια.

Η γερουσιαστής ζήτησε από την κυβέρνηση να τον κηρύξει ακατάλληλο και ζήτησε από τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προεδρία του.

Σύμφωνα με τη Λέιλα ντε Λίμα, το Σύνταγμα των Φιλιππίνων προβλέπει ότι μια κυβέρνηση μπορεί να αναγκάσει σε παραίτηση έναν πρόεδρο, αν κατά πλειοψηφία αυτός κηρυχθεί πνευματικά ανίκανος να κυβερνήσει. Μάλιστα ζήτησε από τους υπουργούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα έχει έρθει και πάλι η ώρα να φανούμε γενναίοι και να αντιταχθούμε σε έναν νέο εγκληματία, έναν νέο δικτάτορα και το κακοποιό καθεστώς του», τόνισε η γερουσιαστής.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης άσκησαν μήνυση κατά της Λέιλα ντε Λίμα με την κατηγορία ότι δημιούργησε δίκτυο διακινητών ναρκωτικών όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση του Μπενίνιο Ακίνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης