Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πρωτεύουσα Μανίλα μπαίνει σε καραντίνα. Στο εξής οι μεγάλες συγκεντρώσεις απαγορεύονται και τα σχολεία κλείνουν για έναν μήνα προκειμένου να καταπολεμηθεί η επιδημία του κορωνοϊού.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ντουτέρτε διευκρίνισε ότι όλες οι μεταφορές προς και εκτός της πόλης αυτής θα διακοπούν και ότι οι ξένοι που προέρχονται από χώρα όπου η υπάρχει η ασθένεια δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα εισόδου στο έδαφος των Φιλιππίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ινδία, οι Αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των κινηματογράφων στο Νέο Δελχί έως τις 31 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την τοπική εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τοπική κυβέρνηση, που είχε δώσει εντολή πριν από μια εβδομάδα να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία έως το τέλος του μήνα, παρέτεινε το μέτρο και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τα πανεπιστήμια. Η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων έχει επί του παρόντος έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Μόνο τα σχολεία όπου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εξετάσεις θα μπορούν να μείνουν ανοικτά, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter, το κόμμα AAP που μετέχει στην κυβέρνηση στο Νέο Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ινδία μετρά 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης