Φιλιππίνες: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην πρωτεύουσα μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, 10:43
Φιλιππίνες: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην πρωτεύουσα μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε παρέτεινε τα επιμέρους περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην πρωτεύουσα Μανίλα έως το τέλος Μαρτίου, καθώς η χώρα αναμένει την άφιξη εμβολίων κατά του COVID-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της προεδρίας.

Οι Φιλιππίνες, οι οποίες έχουν τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού και θανάτους από την COVID-19 στη νοτιοανατολική Ασία, υφίστανται τις συνέπειες από μακρά και αυστηρά λοκντάουν στη Μανίλα και επαρχίες της χώρας, τα οποία πλήττουν την οικονομία της, η οποία βρισκόταν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στην Ασία πριν από την πανδημία.

Οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για άλλον έναν μήνα στη Μανίλα, στην οποία αναλογεί το 40% της οικονομικής παραγωγής της χώρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Χάρι Ρόκε. Οι επιμέρους περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ και στην γενέτειρα του Ντουτέρτε, την πόλη Νταβάο, στο νότιο τμήμα της χώρας, και την βόρεια πόλη Μπάγκιο.

Βάσει των μέτρων αυτών περιορίζονται οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων και η λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Η απόφαση αυτή έπεται της ανακοίνωσης 2.651 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, που είναι ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφεται σε ένα 24ωρο εδώ και περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Παρά τα αιτήματα για ένα περαιτέρω εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας, ο Ντουτέρτε έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τα περιοριστικά μέτρα στην Μανίλα, όπου εντοπίζεται κυρίως ο ιός, έως ότου ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί κατά του COVID-19 στη χώρα.

Οι Φιλιππίνες θα είναι το τελευταίο έθνος στην περιοχή που θα λάβει το πρώτο του φορτίο με εμβόλια κατά της νόσου, στο οποίο περιλαμβάνονται 600.000 δόσεις εμβολίων της Sinovac Biotech που έχει δωρίσει η Κίνα. Αυτό θα παραδοθεί αύριο Κυριακή και προορίζεται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, 10:43