«Φύλλο και φτερό» οι φορολογικές δηλώσεις του Σίλβιο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 19:43
«Φύλλο και φτερό» οι φορολογικές δηλώσεις του Σίλβιο
Το δικαστήριο του Μιλάνου έκανε γνωστό σήμερα ότι «ελέγχει» τις τελευταίες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά του δικαστικού σώματος.

Σε συνέντευξή του σε εκπομπή του ιταλικού ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι γελοίο να πιστεύουν, κάποιοι, ότι μπορούν να τον επανεντάξουν στην κοινωνία χάρη σε μια υποχρεωτική κοινωφελή εργασία και σε συζητήσεις, κάθε δεκαπέντε ημέρες, με κοινωνικούς λειτουργούς».

Πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που πρόκειται για έναν ιταλό πολίτη που προήδρευσε τρεις φορές της συνόδου του G8, η απόφαση αυτή δεν είναι γελοία απλά και μόνον για τον ίδιο, αλλά προσβάλλει ολόκληρη την Ιταλία».

Το δικαστήριο του Μιλάνου όρισε ότι ο Μπερλουσκόνι θα εκτίσει τον ένα χρόνο φυλάκιση για φορολογική απάτη προσφέροντας κοινωφελή εργασία σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων έξω από το Μιλάνο, υπό τον όρο να μην συνεχίσει να καταφέρεται, άμεσα και έμμεσα, κατά του δικαστικού σώματος.

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Μπερλουσκόνι τόνισε, δε, ότι «το 2011, όταν παραιτήθηκε από πρωθυπουργός, είχαν πέσει όλοι επάνω του, συμπεριλαμβανομένης και της ιταλικής δικαιοσύνης».

Εάν ανασταλεί η ισχύς της απόφασης για τον τρόπο έκτισης της ποινής του ο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε θεωρητικά να εκτίσει τους δώδεκα μήνες της ποινής του ή σε κατ' οίκον περιορισμό ή στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 19:48