Ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου, Χασίμ Θάτσι, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολιτευόμενης «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσόβου», ότι Βελιγράδι και Πρίστινα διαπραγματεύονται κρυφά.

Μετά και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ), που έκρινε ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου δεν αντιβαίνει το Διεθνές Δίκαιο, «το Κόσσοβο είναι επικεντρωμένο στις μελλοντικές εξελίξεις, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών» είπε χαρακτηριστικά ο Θάτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου χαρακτήρισε «γελοία» τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση και τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να αναμένουν «καλά νέα» από τα Ηνωμένα Έθνη, όπου την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν αρκετά ψηφίσματα για το Κόσσοβο.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσόβου», Άρντιαν Ντίνι, είχε δηλώσει νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μυστικές συνομιλίες με το Βελιγράδι.

Ο ίδιος κάλεσε τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχοληθούν με το θέμα και σημείωσε πως το κόμμα του γνωρίζει τόσο τα ονόματα των προσώπων που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις όσο και τον τόπο διεξαγωγής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης