Η Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προχωρήσει, κατά το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, σε παραγγελίες προστατευτικού εξοπλισμού και αναπνευστήρων συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και για να προετοιμαστεί η χώρα για μια πιθανή ραγδαία αύξηση της ζήτησης αυτού του εξοπλισμού.

Η χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ανακοινώσει ότι μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα επέτρεψε την επιστροφή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιδημία του κορωνοϊού θα συνεχίσει να επιβραδύνεται, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η κατάσταση με τη νόσο μπορεί να αλλάξει μελλοντικά και η ζήτηση για προστατευτικό εξοπλισμό να αυξηθεί από το σημερινό επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Υγείας Άινο-Κάισα Πέκονεν.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την παραγγελία τουλάχιστον εννέα εκατομμυρίων χειρουργικών μασκών, τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου αναπνευστήρων, έως 150 εκατομμυρίων γαντιών νιτριλίου και από έξι εκατομμύρια προστατευτικές ποδιές και μπλούζες.

Η Φινλανδία έχει καταγράψει 6.579 κρούσματα του κορωνοϊού και 307 θανάτους από covid 19, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης