Ένας φοιτητής 20 ετών υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές προσκείμενους στην αντιπολίτευση και υποστηρικτές της κυβέρνησης του προέδρου Έβο Μοράλες στην Κοτσαμπάμπα, στην κεντρική Βολιβία, δήλωσε ιατρική πηγή.

«Ναι, είναι νεκρός … εξαιτίας καρδιακής ανακοπής» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο γιατρός σε νοσοκομείο στην Κοτσαμπάμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που επικαλέστηκαν βολιβιανά ΜΜΕ, ο διαδηλωτής που υπέκυψε εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά με «σοβαρό κρανιακό τραυματισμό, κάταγμα της βάσης του κρανίου» και βρισκόταν ήδη σε κώμα.

Περίπου άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια στην Κοτσαμπάμπα.

Πλέον ο απολογισμός των διαδηλώσεων που άρχισαν στη Βολιβία πριν από δύο και πλέον εβδομάδες, μετά την αμφισβητούμενη από την αντιπολίτευση επανεκλογή του Μοράλες στην προεδρία στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, ανέρχεται σε τρεις νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του νεαρού Λίμπερτ Γκουσμάν, αθώου θύματος της βίας που προωθούν πολιτικές ομάδες οι οποίες ενθαρρύνουν το φυλετικό μίσος μεταξύ Βολιβιανών αδελφών» ανέφερε ο πρόεδρος Μοράλες μέσω Twitter.

Από τη μεριά του, ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, μια από τις μορφές της αντιπολίτευσης της Βολιβίας, αφίχθη την Τετάρτη στη Λα Πας, όπου έχει σκοπό να επιδώσει στον αρχηγό του κράτους ένα κείμενο που προβλέπει την παραίτησή του από την εξουσία.

Ο Καμάτσο, πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής υπέρ της Σάντα Κρους, συντηρητικής οργάνωσης που εκπροσωπεί εμπόρους, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες, έχει μετατραπεί στον ηγέτη του κινήματος εναντίον του Μοράλες, παρότι δεν ήταν υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης