Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στην νοτιοανατολική Αυστραλία, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί επικίνδυνα.  

Σκληρές μάχες για την κατάσβεση τους, δίνουν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι στη χώρα των καγκουρό, από τη Μελβούρνη ως το Μπρισμπέιν.  Παράλληλα, οι θερμοκρασίες που φτάνουν τους 47˚C δε βοηθούν στην εκτόνωση της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν πυροσβεστικά αεροπλάνα ενώ χιλιάδες εθελοντές πυροσβέστες χρησιμοποιούν μάνικες νερού και δεκάδες χιλιάδες ακόμα βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής 410 εκτάρια σε πάρκο κοντά στην Μελβούρνη, ενώ μαίνονται τρείς μεγάλες φωτιές στην κοιλάδα Χάντερ, βόρεια του Σύδνεϋ.

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής συνιστούν στους κατοίκους να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής αρχής της Βικτόρια είπε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι: «Η ξηρασία είναι μεγάλη. Ανησυχούμε μήπως οι άνεμοι δυναμώσουν και έχουν επίπτωση στη φωτιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πρώτη Καταχώρηση: 07 Φεβρουαρίου 2009, 12:34)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης