Ο Χέρμαν Κέιν, πρώην στέλεχος μιας αλυσίδας με πιτσαρίες, πέτυχε μια απροσδόκητη νίκη χθες σε βάρος του φαβορί Ρικ Πέρι σε μια ενδεικτική -μη δεσμευτική πάντως- ψηφοφορία στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών, για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των εκλογών του 2012.

Η ήττα του κυβερνήτη του Τέξας χαρακτηρίστηκε απογοητευτική για τον επικρατέστερο ως σήμερα υποψήφιο, μόλις δύο ημέρες μετά την άσχημη επίδοσή του σε μια εσωκομματική τηλεμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέρι ήθελε τη νίκη στη Φλόριδα, μια πολιτεία – κλειδί, για να ανακτήσει την ορμή που έμοιαζε να είχε χάσει στην τηλεοπτική συζήτηση της Πέμπτης. Αλλά ο Κέιν, πρώην στέλεχος της αλυσίδας Godfather’s Pizza, κέρδισε το 37% των 2.657 ψήφων, αφήνοντας σε απόσταση δεύτερο τον Πέρι με 15% και τρίτο τον Μιτ Ρόμνεϊ, που έλαβε το 14% των ψήφων παρότι δεν ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, πολύ πιο προβεβλημένοι από τον Κέιν -ο Ρικ Σαντόρουμ, ο Ρον Πολ, ο Νιουτ Γκίνγκριτς, ο Τζον Χάντσμαν και η Μισέλ Μπάκμαν- έλαβαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

Η ψηφοφορία αποτελεί μια ένδειξη της δημοτικότητας των υποψηφίων στην πολιτεία. Οι εσωκομματικές ψηφοφορίες που θα κρίνουν ποιος ή ποια θα λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δεν αναμένεται να αρχίσουν ως τις αρχές του 2012.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης