Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις προπανίου στο κεντρικό τμήμα της Φλόριντα των Η.Π.Α., προκαλώντας δεκάδες τραυματισμούς και αναγκάζοντας πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το βρετανικό Skynews, πυροσβέστες εντόπισαν σώους και αβλαβείς τους 15 εργαζομένους, οι οποίοι αγνοούνταν τις τελευταίες ώρες και είχαν εκφραστεί φόβοι πως ίσως να είναι νεκροί. Επτά άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν με ελικόπτερα στα κατά τόπους νοσοκομεία, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου κατοίκου κοντά στο εργοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε ισχύ παραμένει η εντολή για πλήρη εκκένωση σπιτιών σε απόσταση 1,5 χλμ. περιμετρικά των εγκαταστάσεων, που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Εκτιμάται ότι την ώρα των εκρήξεων 24 εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στις εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες

Το περιστατικό συνέβη στα περίχωρα της πόλης Ταβάρες (κομητεία Λέικ), με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν στο σημείο. Οι φλόγες είναι ορατές από αρκετά χλμ. μακριά και περίπου 200 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη, έτσι ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.

Εικόνες από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού να βγαίνει μέσα από το εργοστάσιο προπανίου, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η πρώτη έκρηξη στις εγκαταστάσεις της «Blue Rhino» σημειώθηκε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α. (06.00 το πρωί ώρα Ελλάδος).


(Γράφημα με τις εγκαταστάσεις της «Blue Rhino»)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα ακριβή αίτια των εκρήξεων, ωστόσο ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να οφείλονται σε διαρροή κατά τη διάρκεια πλήρωσης οχήματος μεταφοράς προπανίου.
 

Διαβάστε επίσης:
Εκκενώσεις κατοικιών στην Οκλαχόμα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2013, 13:49

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης