Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα Σάββατο στο βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας της Τσεχίας και στη νοτιοδυτική Πολωνία από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

«Ένας άνδρας πνίγηκε σε ένα ρυάκι. Πυροσβέστες και άλλοι που βρίσκονταν επί τόπου τον ανέσυραν από το νερό, αλλά οι προσπάθειες να τον σώσουν απέτυχαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των πυροσβεστών, η Ίβα Μιχαλίτσκοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ακόμη ένα θύμα, έχουμε την επιβεβαίωση, αλλά χωρίς λεπτομέρειες», πρόσθεσε.
Χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή Λίμπερετς, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας, εξαιτίας των πλημμυρίων που απέκοψαν τους δρόμους και προκάλεσαν διακοπές ηλεκτρικού.

Στην Πολωνία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Μπογκατίνια, μία πόλη 20.000 κατοίκων στην Κάτω Σιλεσία (νοτιοδυτικά) που πλημμύρισε σήμερα από την υπερχείλιση του ποταμού Μιεντζιάνκα έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Αντρέι Γκρζμιέλεβιτς, ολόκληρη η πόλη κατακλύστηκε από το νερό, μερικές κατοικίες έως και τον πρώτο όροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελικόπτερα του στρατού στάλθηκαν στην περιοχή για να διασώσουν τους ανθρώπους που κατέφυγαν στις στέγες των κατοικιών τους.

«Πολλές κατοικίες και ορισμένες γέφυρες καταστράφηκαν», δήλωσε ο δήμαρχος, τον οποίο επικαλείται το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, στα ερείπια της κατοικίας του ή πνίγηκε», δήλωσε η Νταγκμάρα Τούρεκ-Σαμόλ, εκπρόσωπος της τοπικής νομαρχίας.

Βίαιες καταιγίδες που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχές προκάλεσαν από το βράδυ της Παρασκευής ζημιές, κυρίως στη Βαρσοβία, όπου πλημμύρισε ένας σταθμός μετρό, καθώς και πολλά υπόγεια, μεταξύ των οποίων και τριών νοσοκομείων.

Οι καταστροφικές πλημμύρες το Μάιο και τον Ιούνιο είχαν προκαλέσει 22 θανάτους στην Πολωνία και έξι στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης