Φονική κακοκαιρία πλήττει την Ισπανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 14:47
Φονική κακοκαιρία πλήττει την Ισπανία
Μία γυναίκα 37 ετών, πολωνικής καταγωγής, έχασε τη ζωή της και ένας νεαρός Γάλλος αγνοείται εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Βόρεια Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το πτώμα της γυναίκας, που παρασύρθηκε από τη θάλασσα, βρέθηκε στην Μπλάνες, μια παραθαλάσσια πόλη στην Καταλονία, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες για τον Γάλλο αγνοούμενο, όπως διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Ο νεαρός άνδρας αγνοείται από χθες από την επαρχία Ρόζες, στη Βόρεια Καταλονία, όπου «πήγε για ψάρεμα σε μια βραχώδη περιοχή και δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε», ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Στην Μπλάνες «τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν το πτώμα μιας γυναίκας, την οποία κατάφεραν να αναγνωρίσουν από τα ρούχα και τα κοσμήματά της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η γυναίκα «παρασύρθηκε από τα κύματα την ώρα που περπατούσε στην ακτή».

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας έχει θέσει σήμερα σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή με δυνατές βροχές, θυελλώδεις ανέμους και κύματα που θα ξεπερνούν τα 2,5 μέτρα. Η κακοκαιρία πλήττει και την Αραγονία, ακόμη μία περιφέρεια της Βόρειας Ισπανίας, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκαν σοβαρές πλημμύρες στην επαρχία της Σαραγόσας.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 16:31