Τις σορούς τριών ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στο Σαν Χοσέ, της Κόστα Ρίκα, ανέσυραν οι διασώστες.

Πλέον, οι νεκροί ανέρχονται στους 23, ενώ απομένει ένας αγνοούμενος, που πιστεύεται ότι θάφτηκε κάτω από συντρίμμια, όταν ένα κύμα λάσπης και βράχων έπεσε πάνω σε 30 σπίτια στο νοτιοδυτικό προάστιο Σαν Αντόνιο δε Εσκάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν προσφύγει σε προσωρινά καταφύγια, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία η κυβέρνηση της προέδρου Τσιντσίγια χαρακτήρισε τα καταστροφικότερα εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων προσπαθούσε να μεταφέρει τρόφιμα, νερό και εφόδια σε αποκομμένες περιοχές χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και ελικόπτερα που της δάνεισαν χώρες της περιφέρειας-περιλαμβανομένων της Γουατεμάλας, του Παναμά και της Κολομβίας.

πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή περίπου 300 ανθρώπων στην περιφέρεια της Κεντρικής Αμερικής, στη διάρκεια της εφετινής περιόδου των βροχών, η οποία διαρκεί συνήθως από τον Μάιο ως το Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης