Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί και τρεις ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από τα πυρά ενόπλου στο Σιάτλ των Η.Π.Α., μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς γύρω στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα (20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος) στο «Café Racer», πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο βόρειο τμήμα της πόλης, το οποίο φιλοξενεί αρκετά συχνά διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο δηλώσεις περαστικών που βρίσκονταν κοντά στο κτήριο, ελάχιστα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, ο ένοπλος βγήκε από το Cafe και απομακρύνθηκε πεζός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα video…

Μισή ώρα περίπου αργότερα, ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης, με μια γυναίκα να τραυματίζεται σοβαρά από σφαίρες και στη συνέχεια να αφήνει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το αμερικανικό NBC, η άτυχη γυναίκα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο, όταν δέχτηκε τα πυρά του ενόπλου, ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτό σε μια προσπάθεια να διαφύγει.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη προκειμένου να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το απίστευτο κύμα βίας», τόνισε ο δήμαρχος του Σιάτλ, Mike McGinn.

Δείτε το video…

Στο νοσοκομείο ο δράστης

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με μέλη των ειδικών δυνάμεων SWAT να ξεκινούν έρευνες για τη σύλληψη του ενόπλου, την ίδια στιγμή που δόθηκε εντολή στους μαθητές και τους δασκάλους τριών σχολείων της περιοχής να παραμείνουν μέσα στα κτήρια.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του ενόπλου γινόταν με μεγάλη προσοχή, με τoυς αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους πόρτα-πόρτα.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των Η.Π.Α. (CNN, NBC, ABC, Fox News) μετέδιδαν συνεχώς μια φωτογραφία η οποία έδειχνε τον βασικό ύποπτο την ώρα που βρισκόταν μέσα στο καφέ και είχε ήδη εκτελέσει τα θύματά του. Πρόκειται για έναν λευκό άνδρα με μούσι, γύρω στα 30.

Με νεώτερη ανακοίνωσή του, το απόγευμα της Τετάρτης, ώρα Η.Π.Α. (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδος), ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Jim Pugel, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αστυνομικοί εντόπισαν σοβαρά τραυματισμένο έναν άνδρα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο δράστης των επιθέσεων.

«Ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε όταν αστυνομικοί τον πλησίασαν. Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχοντας ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα», εξήγησε.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό, ότι μέλη της ομάδας SWAT, με τη συνδρομή ειδικών σκύλων, είχαν εντοπίσει το κλεμμένο αυτοκίνητο σε κοντινή περιοχή, βρίσκοντας στο μπροστινό κάθισμα και ένα όπλο.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης