Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, καθώς κύμα καύσωνα σαρώνει περιοχές της Ιαπωνίας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας 81χρονος, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε μέσα σε ορυζώνα, περίπου 450 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Τόκιο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό κανάλι NHK, 1.810 άνθρωποι -εκ των οποίων 116 στην περιφέρεια της Σαϊτάμα και 103 στην περιφέρεια της Οσάκα- μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα και συμπτώματα ηλίασης στα κατά τόπους νοσοκομεία. Τα Κέντρα Υγείας και ειδικά οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, κυρίως στο δυτικό τμήμα της ασιατικής χώρας όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αρκετές περιοχές της Ιαπωνίας το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 35 βαθμούς, φθάνοντας κατά τόπους ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε εκ νέου σήμερα για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή σε όλες τις περιοχές της νότιας και της κεντρικής Ιαπωνίας, από την ανατολή ως τη δύση. Προέβλεψε επίσης απότομες αλλαγές του καιρού, κάνοντας λόγο για κίνδυνο σποραδικών σφοδρών καταιγίδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης