Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από την χιονοθύελλα η οποία πλήττει τις βόρειες ΗΠΑ.

Στην Πολιτεία του Μπάφαλο, το υψόμετρο του χιονιού έφθασε το 1,5 μέτρο, ενώ οι θερμοκρασίες και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ είναι πλέον ιδιαίτερα χαμηλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προβλέψεις στη συγκεκριμένη Πολιτεία κάνουν λόγο για πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού ύψους άλλων 60-70 εκατοστών.

Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στη Νέα Υόρκη εν μέσω του χιονιά, ενώ τουλάχιστον άλλοι τρεις έπαθαν καρδιακές προσβολές ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι με φτυάρια.
«Προσπαθούμε να βγούμε από το σπίτι μας και μόλις που καταφέραμε να απομακρύνουμε το χιόνι για να ανοίξουμε την πόρτα», ανέφερε στο πρακτορείο Associated Press κάτοικος της περιοχής ονόματι Λίντα Όκλεϊ.

«Δεν μπορούμε ωστόσο να φθάσουμε παραπέρα», συμπλήρωσε.Άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι άνεμοι και οι παγωμένοι δρόμοι προκαλούν τροχαία ατυχήματα και κλείσιμο σχολείων σε Πολιτείες των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανέπτυξε 100 άνδρες της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν να ανοίξουν οι δρόμοι και να απομακρυνθούν εγκαταλελειμμένα οχήματα.
Η κίνηση ορισμένων τρένων μέσα στην Πολιτεία σταμάτησε.

Δύο θάνατοι οι οποίοι σχετίζονται με την κακοκαιρία αναφέρθηκαν στο ΝιουΧάμπσαϊρ και στο Μίσιγκαν.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης