Φοροεπιδρομές... στην παραλία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010, 16:06
Φοροεπιδρομές... στην παραλία
Η ιταλική οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza φαίνεται ότι δεν κάνει διακοπές, αλλά συνεχίζει τους ελέγχους για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων… που βρίσκονται σε διακοπές.

Οι εξακριβώσεις και οι έλεγχοι που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου είναι 25.000. Ενδεικτικά τεκμήρια θεωρούνται πλέον οι θέσεις για ιδιωτικά σκάφη σε μαρίνες, η διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, αλλά και η εγγραφή σε σειρά μαθημάτων για καταδύσεις και πλοήγηση ιστιοφόρων.

Οι άνδρες της Guardia di Finanza, σε συνεργασία με το Κεντρικό Πρακτορείο για τις Φοροεισπράξεις (Agenzia delle Entrate), επικεντρώνουν τη δράση τους στα γνωστότερα θέρετρα της χώρας, όπως τα ξακουστά νησιά Κάπρι και Ίσκια, το Ποσιτάνο, το Αμάλφι και την Ταορμίνα της Σικελίας.

Αρκετές χιλιάδες Ιταλών, από τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να εξηγήσουν, παραδείγματος χάρη, πώς μπόρεσαν να νοικιάσουν ομπρέλα και κρεβατάκια για όλη τη θερινή περίοδο, σε οργανωμένες παραλίες, έστω και αν η φορολογική τους δήλωση δεν ξεπερνά τις είκοσι χιλιάδες ευρώ.

Στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας είναι μέχρι και οι πελάτες των ακριβών εστιατορίων, που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής και της Τιρηνικής Θάλασσας. Παράλληλα, οι έλεγχοι αφορούν και στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Από το μικροσκόπιο του Κεντρικού Πρακτορείου για τις Φοροεισπράξεις πέρασαν και γνωστά ξενοδοχεία της Νάπολης και του Παλέρμο της Σικελίας, που συνέχιζαν να εκδίδουν, για τους πελάτες τους, άκυρες, μη θεωρημένες αποδείξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010, 16:06