Φορολογικές μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε ο Ολάντ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 12:03
Φορολογικές μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε ο Ολάντ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα λάβει μέτρα για να προωθήσει την κατασκευή κατοικιών και για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, καθώς προσπαθεί να κατευνάσει τους ψηφοφόρους που είναι οργισμένοι με τα ποσοστά ρεκόρ της ανεργίας και τη στασιμότητα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα να αντικαταστήσει ένα σχέδιο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τη μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών στους χαμηλόμισθους, το οποίο ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le monde», ο Ολάντ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στο πλαίσιο το προϋπολογισμού για το 2015, ώστε να υπάρξει μια φοροαπαλλαγή παρόμοιας κλίμακας για τους χαμηλόμισθους.

«Ο στόχος μας είναι σαφής: να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία προωθώντας την ανταγωνιστικότητα και βοηθώντας τις επενδύσεις καθώς και τις θέσεις εργασίας» τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας στη συνέντευξη αυτή.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τις γαλλικές εκκλήσεις προς την Ε.Ε. και την κεντρική τράπεζά της να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και της εξασθένησης του ευρώ, για το οποίο υποστηρίζει πως εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 12:03