Οι εξεγερθέντες κατά του συριακού καθεστώτος ετοιμάζονται σήμερα να θάψουν τους νεκρούς τους, μια ημέρα μετά την καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων σε αρκετές πόλεις της χώρας και καλούν το λαό σε νέες συγκεντρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπό το σύνθημα «η εβδομάδα της άρσης της πολιορκίας», οι «νέοι της συριακής εξέγερσης 2011» απέτισαν φόρο τιμής στη σελίδα τους στο Facebook σε όσους έχασαν τη ζωή τους χθες Παρασκευή, «ημέρα της οργής» κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, εκ των οποίων 33 στη νότια επαρχία Ντεράα, δύο στην κεντρική επαρχία Χομς και 25 στο Αρ-Ραστάν. Βορειοδυτικά, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λαττάκεια και τα περίχωρά της.

Από την πλευρά της η «Επιτροπή των μαρτύρων της 15ης Μαρτίου» που πρόσκειται στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ανακοίνωσε ότι 582 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης. Χθες, σύμφωνα με τον απολογισμό της, 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 32 στη Ντεράα και 24 στο Αρ-Ραστάν, 180 χλμ. βόρεια της Δαμασκού κοντά στη Χομς.

Τα θύματα θα ταφούν σήμερα στις 16:30′ τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) αναφέρουν οι αντικαθεστωτικοί στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης