Φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία των γραφείων της εφημερίδας De Telegraaf στο Άμστερνταμ - Δεν υπήρξε τραυματισμός

Φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία των γραφείων της εφημερίδας De Telegraaf στο Άμστερνταμ -  Δεν υπήρξε τραυματισμός
Ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της ολλανδικής εφημερίδας« De Telegraaf» στο Άμστερνταμ νωρίς σήμερα το πρωί, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια.

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, καθώς στο κτήριο εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο ο φρουρός ασφαλείας.Ο διευθυντής της εφημερίδας Πάουλ Γιάνσεν δήλωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές. «Δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει μπει στο στόχαστρο επιθέσεων περισσότερες από μία φορές. Αυτός είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, αλλά δεν πρόκειται να φοβηθούμε» τόνισε.Μέσω Twitter o πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε την επίθεση «ένα χαστούκι στο πρόσωπο της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας στην Ολλανδία».

Η ταμπλόιντ «De Telegraaf» είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας και εξειδικεύεται σε αθλητικές και αστυνομικές ειδήσεις.Την περασμένη εβδομάδα μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε σε γραφείο που βρίσκεται στο ίδιο τμήμα του Άμστερνταμ και στεγάζει πολλά περιοδικά. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ συνελήφθη ένας άνδρας 41 ετών.

Το λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία, στην πρόσοψη του κτηρίου της Telegraaf, που βρίσκεται στα περίχωρα του Άμστερνταμ, περίπου στις 04.00 (τοπική ώρα) και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε κάποιος συνεργός του, πρόσθεσε η αστυνομία. Και οι δύο ύποπτοι παραμένουν ασύλληπτοι έως αυτήν την ώρα.

Φωτογραφίες: twitter/Laurens Bosch

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 13:33