Για πρώτη φορά στο φως βγάζει η Σκότλαντ Γιαρντ τη μακάβρια συλλογή του «Μαύρου Μουσείου» της, μέσω μιας έκθεσης που από αυτόν τον μήνα και μέχρι τον Απρίλιο θα φιλοξενείται στο Μουσείο του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω: Ό,τι απέμεινε από την πλούσια χήρα Olive Durand-Deacon (τσάντα, γάντια και πέτρες χοληδόχου κύστης), την οποία δολοφόνησε ο John Haigh. Ο τελευταίος συνήθιζε να βυθίζει τα θύματά του σε βαρέλι με οξύ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, οι τολμηροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κρυφές πτυχές πολύκροτων υποθέσεων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η ιατροδικαστική επιστήμη διαμόρφωσε το έργο των ντέτεκτιβ.


Πάνω: Ένα από τα πρώτα ειδικά «βαλιτσάκια» με τα οποία εξόπλισε τους άντρες της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου

Από την ίδρυση του Μουσείου Εγκλημάτων της Σκότλαντ Γιαρντ –όπως είναι ο επίσημος τίτλος του–, το 1874, μέχρι σήμερα, τα 20.000 εκθέματα μπορούσαν να τα δουν μόνο οι… έχοντες εργασία, με ελάχιστες, εκλεκτικές εξαιρέσεις… 

Μεταξύ αυτών, ο «πατέρας» του Σέρλοκ Χολμς σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο θρυλικός μάγος Χάρι Χουντίνι, ο Χοντρός κι ο Λιγνός ή, κατά κόσμον, Σταν Λόρελ και Όλιβερ Χάρντι. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μαρτυρίες θέλουν ακόμα και αξιωματικούς της αστυνομίας να λιποθυμούν μπροστά στις βιτρίνες του μουσείου!


Οι εικονιζόμενες κεφαλές φτιάχτηκαν από εκμαγεία προσώπων εγκληματιών που εκτελέστηκαν

Με πληροφορίες από Daily Mail
Επιμέλεια: Βάννα Μπρούσαλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης