Οι βελγικές αρχές εκτιμούν ότι μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε εβραϊκή συναγωγή στις Βρυξέλλες οφείλεται σε εμπρησμό, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Εάν επαληθευτεί το ανωτέρω σενάριο, θα πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση εναντίον ενός εβραϊκού στόχου στην πρωτεύουσα του Βελγίου καθώς πριν τέσσερις μήνες είχε σημειωθεί η αιματηρή επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς καταδίκασε αυτή την «εγκληματική ενέργεια», όπως ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ. «Το Βέλγιο δεν θα ανεχθεί τον αντισημιτισμό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως τέτοιες μορφές ρατσισμού και μίσους αποτελούν «μια μείζονα πρόκληση για τις κοινωνίες μας».

«Οι βελγικές αρχές μαζί με την κοινωνία των πολιτών θα καταπολεμήσουν τις αιτίες και τις εκδηλώσεις του αντισημιτισμού», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο διαμηνύοντας ότι οι δράστες θα «τιμωρηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις άνθρωποι, μια γυναίκα και δύο παιδιά, μέλη της οικογένειας του φρουρού της συναγωγής που απουσίαζε, εισέπνευσαν καπνό εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στον δεύτερο όροφο της συναγωγής στο ανατολικό προάστιο Άντερλεχτ και αναφέρθηκε στις αρχές στις 05:30 (06:30 ώρα Ελλάδας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης