Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, καταδίκασε την Τετάρτη την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων και υποστήριξε την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

«Καθώς η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της και καταφέρνει να κερδίσει τον αγώνα της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εντατικοποιούνται οι εκστρατείες λασπολογίας που στοχεύουν τη χώρα μας», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι σε δήλωση στο twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σχέδιο κυρώσεων που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων χθες και απεστάλη στη Γερουσία, αλλά και το ψήφισμα που αναγνωρίζει τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων είναι αντίθετα με το νόμο και το πνεύμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Συρία», πρόσθεσε.

Ο Οκτάι τόνισε επίσης ότι τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να αποκαλύπτονται από ιστορικούς και ερευνητές, όχι από ιδεολόγους στο κοινοβούλιο.

«Οι κυρώσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τη νόμιμη μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», συμπλήρωσε ο Οκτάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης