Ατμός έγινε ορατός εκ νέου σήμερα το πρωί, για άγνωστο λόγο, πάνω από τον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, το κτήριο του οποίου είχε εν μέρει καταρρεύσει τον Μάρτιο του 2011 εξαιτίας έκρηξης υδρογόνου, ανακοίνωσε η εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco).

Ατμός είχε θεαθεί στις 18 Ιουλίου και είχε εξαφανισθεί, ενώ στη συνέχεια επανεμφανιζόταν επανειλημμένως έως τις 7 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η παρουσία του διαπιστώθηκε και πάλι σήμερα το πρωί στις 08.00 (02.00 ώρα Ελλάδας) μέσω μιας κάμερας, διευκρίνισε η εταιρεία που διαχειρίζεται το πυρηνικό συγκρότημα που υπέστη καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

Η ψύξη της πισίνας αποθήκευσης, η διοχέτευση νερού στον αντιδραστήρα και η εισαγωγή αζώτου συνεχίζονται σταθερά, διαβεβαίωσε η Tepco με ηλεκτρονικό μήνυμά της. Επίσης, δεν εντοπίσθηκε καμιά αλλαγή στις μετρήσεις ραδιενέργειας στη γύρω περιοχή.

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με τον οποίο «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», διάφορα επεισόδια συμβαίνουν διαρκώς στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, που, όπως παραδέχθηκε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Tepco Ζένγκο Αϊζάουα, «βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση νοσοκομείου πεδίου μάχης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης