Στους 80 βαθμούς Κελσίου μετρήθηκε η θερμοκρασία σε έναν από τους έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες στο εργοστάσιο Fukushima Daiichi, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 11 Μαρτίου 2011, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι ΝΗΚ.

Από τα μέσα Ιανουαρίου παρατηρήθηκε άνοδος της θερμοκρασίας μέσα στην πυρηνική εγκατάσταση, με το θερμόμετρο να μην πέφτει κάτω από τους 70 βαθμούς ήδη από τις 27 Ιανουαρίου. Παρά τις προσπάθειες της διαχειρίστριας εταιρείας, Tepco, να υπάρξει μείωση μέσω της αύξησης εισροής νερού στα συστήματα ψύξης, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, με εκπρόσωπο της να ανακοινώνει την Κυριακή πως η θερμοκρασία ξεπέρασε για πρώτη φορά, εδώ και αρκετό καιρό, τους 80 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αντιδραστήρας συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση “ψυχρού τερματισμού” (cold shutdown) καθώς η θερμοκρασία του δεν ξεπερνάει τους 100 βαθμούς», τόνισε.

«Δείγματα αερίου από τον αντιδραστήρα δεν καταδεικνύουν κάποια νέα αντίδραση, και άλλα συστήματα μέτρησης και δεδομένα δεν αφήνουν να διαφανεί αναθέρμανση του αντιδραστήρα και αύξηση του ατμού. Χρειάζεται επαλήθευση καθώς τα άλλα δύο θερμόμετρα που είναι εγκατεστημένα μέσα στο κτήριο του πυρηνικού αντιδραστήρα No2 δείχνουν 35 βαθμούς», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της πυρηνικής κρίσης που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, εκρήξεις είχαν σημειωθεί στα κτήρια των αντιδραστήρων Νο1, Νο3 και Νο4 απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Φουκουσίμα: Ραδιενεργό Καίσιο σε σκουλήκια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 00:22

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης