Συνεχείς είναι οι εξετάσεις για θυροειδή στις οποίες υποβάλλονται τις τελευταίες ημέρες τα παιδιά στην επαρχία Φουκουσίμα της Ιαπωνίας προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα υγείας, τα οποία συνδέονται με το πυρηνικό ατύχημα στο εργοστάσιο Fukushima Daiichi. Μέλη ιατρικού προσωπικού επισκέφτηκαν τη Δευτέρα ένα Κέντρο Υγείας και ένα νηπιαγωγείο στην πόλη Καουαμάτα πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους σε πάνω από 240 παιδιά. Η συγκεκριμένη πόλη απέχει 47 χλμ. από το εργοστάσιο.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περίπου 360.000 παιδιά από την 1η Απριλίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Οι Αρχές προχώρησαν στη χρησιμοποίηση κινητών ιατρικών συνεργείων ύστερα από τα παράπονα αρκετών κατοίκων σε απομακρυσμένα χωριά ότι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν με ευκολία σε κεντρικό Πανεπιστήμιο της πόλης Φουκουσίμα όπου πραγματοποιούνταν αρχικά τα ειδικά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ραδιενεργό ιώδιο το οποίο απελευθερώθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο μπορεί να συσσωρευτεί στον θυροειδή αδένα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης