Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σταθμό καυσίμων στην πρωτεύουσα της Συρίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της Δαμασκού και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπαρζέχ αλ Μπάλαντ, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν με τα μπιτόνια στα χέρια προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα. Εκπρόσωπος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη μία μόλις ημέρα μετά τις απίστευτες εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι οποίες έδειχναν ό, τι απέμεινε από πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο επλήγη από μαχητικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο. Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο, την ώρα που άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι, ουρλιάζοντας και έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

«Το συγκεκριμένο πρατήριο είναι συνήθως γεμάτο από κόσμο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διανυκτερεύουν εκεί, περιμένοντας καρτερικά τον πρωινό ανεφοδιασμό», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι πολύμηνες συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και αντικαθεστωτικούς έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα της Συρίας, με τους οδηγούς οχημάτων να περιμένουν για ώρες καθημερινά έξω από πρατήρια ανά τη συριακή επικράτεια, προκειμένου να προμηθευτούν λίγα λίτρα βενζίνης.

Κι όλα αυτά ενώ την Τετάρτη ο Ο.Η.Ε. ανακοίνωσε πως σύμφωνα με νέα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών από τον Μάρτιο του 2011 όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες μαζικές αντιδράσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad, έχει ξεπεράσει τους 60.000.

Διαβάστε επίσης:
Συρία: Καρέ – καρέ ο απεγκλωβισμός των επιζώντων από το πρατήριο καυσίμων, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 18:54

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας – Σοφία Χρονοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης