Περισσότερα από δώδεκα μέλη του πληρώματος αγνοούνται αφού το πλοίο τους έσπασε στα δύο κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα στη θάλασσα της νότιας Κίνας στο Χόνγκ Κόνγκ, το Σάββατο, με τους διασώστες να προσπαθούν να εντοπίσουν τους ναυαγούς ναυτικούς. 

Οι τοπικές αρχές έστειλαν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να βοηθήσουν στη διάσωση. Τουλάχιστον τρία άτομα από το πλήρωμα των 30 ατόμων μεταφέρθηκαν στο ξεκίνημα της επιχείρησης  σε ασφαλές σημείο, από τους διασώστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την Κυβερνητική Υπηρεσία Πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να ανασύρεται από τη θάλασσα σε ένα ελικόπτερο διάσωσης καθώς μεγάλα κύματα έπληξαν το πλοίο που βυθίστηκε.

 

Το σκάφος, το οποίο βρισκόταν 160 ναυτικά μίλια (296 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ, «υπέστη σημαντική ζημιά και έσπασε σε δύο κομμάτια» ενώ το 30μελές πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο, σύμφωνα με την Flying Service, η οποία δεν έδωσε στη δημοσιότητα  το όνομα ή την προέλευση του σκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία, ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η σφοδρή τροπική καταιγίδα Chaba, με μέγιστους ανέμους 110 χιλιόμετρα ανά ώρα. Οι τρεις επιζώντες είπαν ότι άλλα μέλη του πληρώματος μπορεί να παρασύρθηκαν από τα κύματα πριν φτάσει το πρώτο ελικόπτερο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Η καταιγίδα έφτασε στη στεριά στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας αργότερα το Σάββατο.

Η Flying Service έστειλε δύο αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας και τέσσερα ελικόπτερα για την προσπάθεια διάσωσης των ναυαγών. Οι διασώστες είπαν ότι θα επεκτείνουν την περιοχή έρευνας «λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που αγνοούνται» και θα συνεχίσουν την επιχείρηση μέχρι τη νύχτα, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Πηγή: Guardian.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης