Η τουρκική αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση σε πανεθνικό επίπεδο για την πιθανότητα επιθέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου κατά την εθνική εορτή της Πέμπτης, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις να θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι μετά την αύξηση των επιθέσεων του στρατού στους μαχητές της οργάνωσης αυτής στη Συρία.

Τους τελευταίους μήνες το Χαλιφάτο και Κούρδοι μαχητές έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία, προκαλώντας ανησυχία για μια διάχυση της σύγκρουσης από τη γειτονική της Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τουρκικές δυνάμεις και ο συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν σκοτώσει δεκάδες μαχητές του ISIS με τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούν στη βόρεια Συρία.

Στην προειδοποίηση αυτή, η οποία δόθηκε και στις συνολικά 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις, επισημαίνεται ότι το Xαλιφάτο «θεωρεί απίστους τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς, και ότι επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σε αυτήν ζητείται να γίνει μια επανεκτίμηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 19ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και εορτάζεται ως Ημέρα της Νεολαίας και των Αθλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις καθώς και τα δημόσια κτήρια θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ δημοσιεύματα υποδεικνύουν ως πιθανό στόχο το Μαυσωλείο του Ατατούρκ Ανίτκαμπιρ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Μαυσωλείο του Ατατούρκ θα παραμείνει ανοιχτό την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης